E-mail marketing

E-mail marketing

E-mail marketing (een vorm van direct marketing) biedt goede kansen om persoonlijke, uitgedachte berichten naar gesegmenteerde doelgroepen te sturen. Communicatie via e-mail marketing is bijzonder effectief en voor verschillende doeleinden in te zetten. Denk aan nieuwsbrieven maken, het versturen van aanbiedingen of het in beweging brengen van je doelgroep door middel van acties. Uiteindelijk gericht op het verhogen van uw sales.

Database-analyse

Voordat wij de eerste nieuwsbrief maken en deze versturen kijken wij naar de structuur van de database. Welke gegevens zijn aanwezig, welke gegevens ontbreken en is het overzichtelijk weergegeven? Hoe meer gegevens u heeft over uw klant hoe persoonlijker wij uw klant kunt benaderen. Dit verhoogt de kans op een toekomstige sale!

Heeft u nog geen database met klantgegevens? Geen probleem, dan helpen wij u bij het opzetten hiervan.

Template ontwikkeling

Een eenduidige uitstraling is een voorwaarde voor succesvolle e-mail marketing. Daarom stellen wij, in overleg met u, een e-mailtemplate op. Dit template bepaalt deels de uitstraling van uw toekomstige nieuwsbrieven en actie e-mails.

Nieuwsbrief maken en versturen

Als het template staat kunnen we starten met het maken van individuele nieuwsbrieven. U kunt zelf aangeven wat u onder de aandacht wilt brengen, maar wij adviseren u hier ook graag over. Vervolgens maken wij de nieuwsbrief en na goedkeuring van u versturen wij hem. Maar daar stopt het niet.

Resultaten meten

Na verzending maken wij de resultaten voor u inzichtelijk. Hoe vaak is de e-mail geopend? Hoeveel mensen hebben op een link geklikt? Hoeveel mensen hebben daadwerkelijk een aankoop gedaan of een offerte aangevraagd? Dat maken wij voor u inzichtelijk.

Optimaliseren

Aan de hand van de resultaten op de langere termijn kunnen wij analyseren wat goed (en wat minder goed) werkt bij uw doelgroep. Deze kennis gebruiken wij om uw toekomstige e-mail marketing campagnes nog verder te optimaliseren.