“Erg mooi en integer gemaakt, knap werk!”

Nynke Nammens

“Ik ben onder de indruk. Pracht documentaire met oog voor detail en historie. Dit zet men aan het denken en doet beseffen dat leven in vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is”

Jacqueline Koopman

“Gisteren heb ik de première bezocht en ik was ontroerd. Deze documentaire laat zien hoe belangrijk het doorgeven van herinneringen is, wat ook onze Minister President in zijn toespraak tijdens de dodenherdenking op ons hart drukte. Heel indrukwekkend!”

Henk Eijsenga

Kinderen van Toen in de wijk van Nu

In mei 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de bezetter. Oog in Al, een wijk in Utrecht West, was die jaren als keurige middenstanderswijk het toneel voor Duitse soldaten, stafpersoneel van de Kriegsmarine onder leiding van Hitlers opvolger Admiraal Donitz en voor een hoog aantal NSB’ers. Maar ook kende de wijk een grote actieve verzetsgroep, onderduikers op verschillende plekken en tegelijkertijd ging het alledaagse leven ook gewoon door.

Initiatiefnemer en filmmaker Inge Eijsenga woont zelf al bijna tien jaar in Oog in Al en realiseerde zich dat ze eigenlijk weinig van de geschiedenis van haar eigen wijk af wist. Ze besluit op zoek te gaan naar de verhalen en de geschiedenis van die tijd en maakte een ontroerende documentaire over Oog in Al. Het is haar eerste film in eigen beheer.

Kinderen van Nu in de wijk van Toen

Aan de film Kinderen van Toen in de wijk van Nu is een fotoproject gekoppeld, waar meerdere scholen uit Oog in Al aan meedoen. Het fotoproject is uitgevoerd door M.O.B. Educatie & Vormgeving: Hellen Clemens en Mieke Snelleman. Een foto van Toen wordt door leerlingen van de bovenbouw gereconstrueerd en in het Nu geplaatst. De resultaten van deze foto’s worden tentoongesteld tijdens een expositie.

Belangrijkste skills

  • Film & Video
  • Script schrijven
  • Fim draaien
  • Montage