Twitter Analytics beschikbaar voor iedereen

UPDATE 08-09: Sinds het afgelopen weekend lijkt het er op dat alle accounts de beschikking hebben over Twitter Analytics. Mocht het anders zijn, laat het ons weten!

Twitter-Analytics-beschikbaar-voor-iedereenTwitter kende al een tijdje de mogelijkheid om statistieken te bekijken via Twitter Analytics als je op Twitter adverteerde. Handig, want als adverteerder wil je natuurlijk wel weten of je investeringen ook iets opleveren. Maar ook als je niet adverteert via Twitter vraag je jezelf vaak af wat de impact is van je Tweets. Waarom Twitter ik eigenlijk? Tot voor kort was je dan aangewezen op externe partijen zoals HootSuite of SproutSocial. Mooie programma’s maar je moet er wel (flink) voor betalen.

Eind juni kwam er een langverwacht bericht van Twitter. Ze stelden ‘Twitter Analytics’ open voor zogenaamde béta testers. Ook zij konden nu zonder tussenkomst van externe partijen de belangrijkste statistieken inzien. En wij houden er van als bedrijven een bétatest uitvoeren, want dat betekent vaak dat het grote publiek er ook snel gebruik van kan maken. En het ging sneller dan verwacht!

De afgelopen dagen gingen de geruchten dat ‘Twitter Analytics’ voor iedereen beschikbaar is. We zouden nu allemaal in kunnen zien hoeveel weergaven, interacties, linkclicks enz. onze tweets opleveren. Goed nieuws en dus zijn we bij Pink Monkey meteen gaan testen.

Helaas volgde toch wel een kleine teleurstelling. De statistieken zijn namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar of nog niet volledig zo blijkt uit een snelle analyse van meerdere accounts.

Waar het precies aan ligt is nog niet duidelijk. Sommige bezoekers van Dutchcowboys geven aan dat het in Nederland nog voor niemand beschikbaar is. Maar uit onze analyse blijkt dat een deel van de bekeken Nederlandse accounts al wel een aantal statistieken beschikbaar hebben. De website Mashable.com meldt daarentegen dat de statistieken alleen beschikbaar zijn als je voornamelijk in het Engels, Frans, Chinees of Spaans Tweet. Maar ook met mijn Nederlandse account met bijna alleen maar Nederlandse Tweets zie ik al wel wat informatie.

Waardoor sommige accounts al wel (alle) informatie zien en anderen nog niet blijven wij van Pink Monkey uiteraard volgen. Zodra wij meer weten, hoort u het ook!

TIP: Probeer alvast in te loggen via Twitter Analytics. Mogelijk zijn uw statistieken al wel beschikbaar.  En Twitter Analytics start pas met het verzamelen van gegevens na registratie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *